söndag 25 december 2011

Dopp i grytan och skidåkning i Falun

God fortsättning på Julhelgen alla go'a och glada människor! och ja, fyrbenta vännerna också...man får inte glömma dem. (jag hörde på radion att de t.o.m finns adventskalendrar för hundar!) Vi har haft en perfekt julafton - startade förstås med traditionell skidåkning på Lugnet mellan 8-9, för de som var friska och krya! Lunchen= viktigaste julmaten! DOPP I GRYTAN. Mört kokt kött och mycket rotfrukter, god buljong att blöta upp det hembakade brödet i (mormors limpa och min vört...) tur att jag o Ulf hade med oss samma tradition där! Nästa år ska sönerna börja lära upp sina respektive!!!
Kvällens julmiddag var förstås inte sämre: Vilken skulle bli årets sill? Martin o mormor Elsa hade förberett tidigare i veckan (vinnande sill har en given plats nästa år också). Det blev faktiskt oavgjort mellan citron/ingefärs-sillen och Martins egenkomponerade vitlökssill, båda var jättegoda! Vi enades också om att mormors paprikasill har en ständig plats.

Ja, det cirkulerar mycket kring mat när familjen är samlad...och sport!
Du vet väl att man kan HYRA LÄNGDSKIDOR hos oss på Lugnet Outdoor! Det är öppet från juldagen och kommande vecka kl.10-14. (andra tider från 1 januari) Mer info: ring 073 99074 30 under den tiden! (Du kan givetvis hyra så att du kan åka andra tider)

Isen på Runn är också på gång, hoppas vädergudarna är på vår sida! vi gick visserligen inte på julottan men, vi läser väderrapporterna på nätet noga!

Ett glatt slut på året önskar
Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar